Ohjelma

Pori Priden pääpäivä on lauantaina 30.7.-22, ja oheisohjelmat samalla viikolla!

Porin kaupunki tukee priden järjestämistä tänäkin vuonna, kaupungin myöntämällä tapahtuma-avustuksella. Pori Pride -työryhmän suunnittelema ohjelma on osallistujille maksutonta ja kaikille avointa. Ohjelmaan voi tulla muutoksia, ja seuraamme aktiivisesti THL:n ohjeistuksia koronatilanteesta Satakunnan alueella. Tulethan tapahtumiin vain terveenä ja muista hyvä käsihygienia sekä mahdollinen alueellinen maskisuositus.

PERJANTAI

Perjantai 29.7.-22, Pori Pride Anniksella – Vinokino & Pride-klubi
Osoite: Kulttuuritalo Annis, Annankatu 6, Pori.

Vinokino
Plari-sali, 2. kerros, klo 17-18: Vinokino Film Festival, Pridekino 2022 – sateenkaarevia lyhytelokuvia. Kesto vajaa tunti. Huom. näytöksen ikäraja on 12, ja elokuvat ovat englanninkielisiä tai englanniksi tekstitettyjä.

Pride-klubi
Vire-sali, 1. kerros, klo 19 alkaen: Luvassa on drag- ja burleskiteemainen klubi-ilta Anniksella.

Esiintyjät (aakkosjärjestyksessä, shown esiintymisjärjestys on yllätys):

Afrodisiac
Irene
June Tango
Poppy Red
Xenia

Lisäksi:
Cybershop, Pridetuotteiden myyntikoju. Myynti klo 12 alkaen ja tapahtuman loppuun sakka. Yhteistyönä, Cybershop Helsinki Oy lahjoittaa Pori Pridelle kannatusmaksuna 10% pride-tuotteiden myynnistä tapahtumassa. Ostamalla kojusta voit tukea suoraan Priden järjestämistä tänä vuonna ja myös tulevina vuosina. Kiitos, Cybershop!

Esteettömyystiedot, info: Anniksen etuovella on muutama porras. Esteetön kulku on takaovesta. Talossa on mahdollista liikkua ja toimia itsenäisesti pyörätuolilla, ja inva-wc on 2. kerroksessa, johon pääsee hissillä. Anniksen wc:t ovat sukupuolittamattomia.

LAUANTAI

Lauantai 30.7.-22, klo 13-16 Pori Pride Eetunaukiolla – Pääpäivä
Osoite: Yrjönkatu 15, Pori. Eetunaukion esiintymislava, sekä kävelykatu Kauppatorin lipputangoilta Isokarhulle saakka. Sateenkaariliputus, tietysti!

Luvassa on puheita ja livemusiikkia, kojuja ja infopisteitä, kävelykadulla yhteisteoksena katuliitupiirroksia.

Esiintyjät (aakkosjärjestyksessä, shown esiintymisjärjestys on yllätys):

Charm
Duo Saara ja Mikko sekä Viia -collab!

Tapahtumassa mukana:
Satakunnan Seta ry, infopisteellä sateenkaariteemoina ovat yhdistyksen ympärivuotinen toiminta, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuolen moninaisuus ja perhemuodot, sekä mistä löytää tietoa ja tukea.
Street Café Muru, Ystäväkahvila Muru jalkautuu mukaan pride-tunnelmiin!
Kaksisuuntaiset ry
Nuokkapaku, Porin kaupungin nuorisopalveluiden liikkuva nuorisotila
Visit Pori, Pussauskoppi
Cybershop, Pridetuotteiden myyntikoju. Myynti klo 12 alkaen ja tapahtuman loppuun sakka. Yhteistyönä, Cybershop Helsinki Oy lahjoittaa Pori Pridelle kannatusmaksuna 10% pride-tuotteiden myynnistä tapahtumassa. Ostamalla kojusta voit tukea suoraan Priden järjestämistä tänä vuonna ja myös tulevina vuosina. Kiitos, Cybershop!
YAD, Youth Against Drugs ry
Heidi’s Bier Bar:n Heidit kiertävät tapahtumassa jakamassa vesipulloja ja kertomassa Heidi’s Bier Bar:n järjestämästä iltaohjelmasta. Lisätiedot alempana.
Ice Cream House on loihtinut vain lauantain ajaksi omat Pori Pride -teemaiset tuotteet: Born This Way -jäätelö ja Slay -drinkki. Ice Cream House takaa tapahtumaan sopivan WC-järjestelyn, vessa miehille, vessa naisille ja sukupuolittamaton wc.


Hyödyllistä tietoa, usein kysytyt kysymykset:

– Minne saa auton? Pääpäivänä suosittelemme saapumista, mahdollisuuksien mukaan, jättämällä auton kotiin ja suosimalla julkisen liikenteen tai kevyen liikenteen vaihtoehtoja. Ilmaisia parkkipaikkoja: Tasavallantori lähellä 2 tien liittymää, kävely Eetunaukiolle noin 10minuuttia, Nuokkarin parkkis, kävely Eetunaukiolle 5 minuuttia.
– Tuleeko tänä vuonna pride-kulkue? / Marssitaanko tänä vuonna? Vastaus on varma ei, ja ensi vuosi rakennetaan marssi edellä.
– Pride-tapahtumat Suomessa: https://seta.fi/jarjesto/pride-tapahtumat-suomessa/
– Sukupuolineutraalit wc:t Porissa? Linkki tässä: https://www.transperheet.fi/wc/
– Saavutettavuus ja esteettömyys, turvallisemman tilan periaatteet: https://poripride.com/pori-pride/saavutettavuus-ja-esteettomyys/
– Pori Priden päätapahtumissa paikalla häirintäyhdyshenkilöt Lari Kontula, Jarkko Linnanvirta ja Aino Unonius. Kuka tahansa järjestäjä tai osallistuja voi kääntyä puoleemme, jos kokee jotain – mitä tahansa – asiatonta tai häiritsevää. Yhdessä pohditaan, mistä tilanteessa on kyse ja mitä asialle voisi tehdä. Lisäksi vastaamme viesteihin somessa, FB, Insta, sekä keräämme kävijäpalautetta verkossa.
-Miten virittäydyn Pori Pride 2022 tunelmaan? Soittolista, Pori Pride 2022
-Miten fiilistelen viimekesän Pori Prideä? Soittolista, Pori Pride 2021

Sunnuntai 31.7.-22, Pori Pride – Palautekysely verkossa, linkki julkaistaan sunnuntaina somessa. Kävijöiltä saatu palaute on arvokasta ja auttaa tapahtuman kehittämisessä.

PRIDE KUULUU KAIKILLE! – OHEISOHJELMAT & MENOVINKIT

Yritykset, yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat järjestää myös oma-aloitteisesti Pride-henkistä ohjelmaa, joista mieluusti kerromme menovinkkeinä someissa ja nettisivulla. Paikalliset sateenkaaritapahtumat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi täydentämään Pride-viikon virallista ohjelmaa.


Ma 25.7 – La 30.7.-22: Sateenkaarevaa kirjallisuutta ja musiikkia koottu esille Porin pääkirjaston lasten ja nuorten osastolle, aikuisten osastolle sekä musiikkiosastolle.


26.7.-6.8.-22. JULLE: synnyin tällaisena -näyttely Porin pääkirjaston näyttelytilassa. Näyttelyn tarkoitus on muistuttaa, että olemme kaikki yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Näyttely on toteutettu taiteilija Julle Salmisen ja Porin kaupunginkirjaston yhteistyönä osana kirjaston Pride-viikkoa.

27.7. klo 12-13.30 Koko perheen kesäkeskiviikko Porin taidemuseossa. Työpajassa tehdään värikästä lankataidetta! Lankataide on luova ja hauska tapa päästä eroon jämälangoista. Yksinkertaisilla välineillä tehdään taideteoksia, joiden valmistamiseen käytetään vaneripohjia, nauloja ja värikkäitä lankoja. Materiaalimaksu 5 €. Työpajassa löytyy haastetta koko perheelle iästä riippumatta: vanhemmille sorminäppäryyttä, nuoremmille hauskaa puuhaa.

Torstai 28.7.-22, klo 17-19. Sateenkaarikahvila Pride-teemalla!
Osoite: Kulttuuripaja Lumo, Otavankatu 5C, Pori.

Sateenkaarikahvila on kaikille avoin, maksuton ja ikärajaton tapahtuma, jossa vietetään iltaa rennon yhdessäolon merkeissä noin kerran kuussa. Kahviloissa yhdistyvät tieto, vertaistuki ja mukava meininki. Luvassa on vapaamuotoista, rentoa oleilua ja sen ohella pientä tekemistä tai ohjelmaa. Sateenkaarikahvila on Satakunnan Setan, Kulttuuripaja Lumon ja Ystäväkahvila Murun yhteistyöllä syntynyt tapahtuma, ja se on toiminut oikein ilahduttavalla kävijämäärällä jo vuodesta 2018 lähtien. Sillä on oma Facebook-ryhmänsä: Sateenkaarikahvila (Pori), ja tulevista tapahtumista tiedotetaan myös Satakunnan Setan omissa tiedotusväylissä- yhdistyksen nettisivu, somet ja sähköpostin infolista. Lämpimästi tervetuloa mukaan pride-henkiseen kahvilaan!

Esteettömyystiedot, info: Selkeät opasteet, ulko-ovi on avoinna tai aukeaa helposti painikkeella. Sukupuolittamattomat wc:t. Lumon sisäänpääsy on esteetön ja samassa talossa, Yhteisötalo Otavan pääaulassa on inva-wc.

Perjantai 29.7.-22, klo 15:00-18:00. Rintamerkkityöpaja kaikenikäisille pääkirjaston lasten- ja nuorten osastolla. Pajassa voit tehdä esimerkiksi Pori Pride- tai sateenkaaririntamerkkejä.

Lauantaina 30.7. klo 11-18 kootaan Priden hengessä taidemuseon työpajaan yhdessä taideteos, joka täyttää työpajatilan väreillä. Muovaillaan ihmishahmoja, jotka kootaan sateenkaaren päähän symboloimaan sitä, kuinka jokainen meistä on aarre omana itsenään. Lauantain nonstop-työpaja sisältyy pääsylipun hintaan. Sopii koko perheelle.

Menovinkki! LAUANTAI 30.7.-22:

Heidi’s Pride! Tapahtuma, jonka järjestää Heidi’s Bier Bar (Pori)
Tiedot (kopioitu Facebook-tapahtumasivulta):
”Heidi’sissa ei ketään jätetä yksin! 💚
Juhlistamme Pori Pridea lauantaina 30.7. ja olemme tapahtuman virallinen jatkopaikka! 💜
✨ 22:00-05:00
✨ Ilmainen sisäänpääsy 23 asti
✨ Sisäänpääsy 8€ (+narikka 3€)
✨ Happy Hour klo 22-23
✨ K21″

Esteettömyystiedot liikuntarajoitteisille: pääsy Heidi’s Bier Bar:n alakertaan ja baaritiskille on portaaton. Osa istumapaikoista on korotettuja. Alakerrassa kulku pyörätuolilla onnistuu, yläkerran parvelle ei ole hissiä.

WC-info: Alakerta, kaksi sukupuolitettua vessaa. Yläkerta, kaksi vessaa. WC kaikille -kyltitys. WC kaikille sukupuolesta riippumatta. WC liikuntarajoitteisille on alakerrassa, ja siihen on pääsy vain naissukupuolitetun WC:n kautta, eli ”tikku-akka”-ovesta sisään ja käännös vasemmalle.