Ohjelma

Pori Pride 2019 -mielenilmausmarssi

Porin oma Pride-kulkue eli mielenilmausmarssi kokoontuu lauantaina 17.8. kello 11 alkaen Porin kauppatorilla ja lähtee kohti Kirjuriluotoa kello 12. Paikalle ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin hyvässä ja hyväksyvässä Pride-hengessä!

Puistojuhla

Puistojuhlaa vietetään Kirjuriluoto Arenalla kello 13 alkaen. Lavaohjelmaa on luvassa kello 13-15 ja pääsemme kuulemaan muun muassa Porin kaupungin ja järjestelyissä mukana olevan Turku Pride ry:n tervehdykset. Lisäksi kuullaan Duo Saara ja Mikon musiikkia ja kierretään kojuja ja pisteitä, kokeillaan sirkustelua Satasirkuksen johdolla ja vietetään perinteistä Kirvatsi-piknikkiä hyvässä seurassa!

Oheisohjelma

Puistojuhlan lisäksi Pori Pride -viikolla yhteistyökumppanimme järjestävät Pride-henkistä ohjelmaa. Seuraa sivujamme, sillä tietoja päivitetään sitä mukaa, kun ohjelmaa varmistuu!

Keskiviikko 14.8.

Koulutus: Sateenkaarinuorten sensitiivinen kohtaaminen

Sateenkaarinuorilla tarkoitetaan nuoria, jotka kuuluvat seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön. Kouluterveyskyselyssä 2017 toisella asteella opiskelevista nuorista n. 10 % ilmoitti kuuluvansa seksuaalivähemmistöön ja n. 5 % sukupuolivähemmistöön. Tutkimusten mukaan jopa 70 % sateenkaarinuorista on kohdannut syrjintää jollakin elämänalueella. Yhdenvertaisuuden edistäminen ja toteuttaminen on kaikkien nuorten kanssa työskentelevien velvollisuus. Koulutus tarjoaa keinoja sateenkaarinuorten sensitiiviseen kohtaamiseen sekä syrjivien rakenteiden ja normien tunnistamiseen. Se on suunnattu kaikille nuorten parissa työskenteleville.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: 
Millaisia haasteita sateenkaarinuoret kohtaavat oppilaitoksissa ja palveluissa? 
Miten sateenkaarinuoriin kohdistuvaa syrjintää voidaan tunnistaa ja ennaltaehkäistä?
Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia voidaan edistää?”

Kouluttajana toimii Setan alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja sosiaalityön maisteriopiskelija, ja hänen erityisalaansa ovat yhdenvertaisuus, nuorten osallisuus ja sateenkaariteemat. Aiemmin hän on työskennellyt mm. lastensuojelun sosiaalityöntekijänä, peruskoulussa opettajan sijaisena ja koulunkäynnin ohjaajana sekä nuorisotyön ja yhdenvertaisuuden kehittämisen parissa erilaisissa järjestöissä.

Koulutus järjestetään Porin pääkirjaston kokoustilassa kello 17.00-18.30. Tilaan pääsee sisälle joko kirjaston aulasta (oranssi ovi, yksi kerros alas) tai hissillä aulasta. Koulutukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mukaan mahtuvat 60 ensimmäistä.

Perjantai 16.8.

Sateenkaarikahvila ja kylttipaja

Perjantaina 16.8. klo 17-20 Sateenkaarikahvila kokoontuu mukavan yhdessäolon, tiedon ja vertaistuen merkeissä. Vierailevana luennoitsijana auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS) ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Outi Santavuori. Outi puhuu aiheesta: ”Entiset heterot – muuttuva seksuaalisuus?” – ja hän julkaisi toukokuussa samasta aiheesta myös kirjan. Luennon tarkoituksena on pohdiskella seksuaalisuuden monimuotoisuutta, seksuaalisuudessa tapahtuvia muutoksia sekä itsensä hyväksymistä. Mitä tapahtuu kun heteroliitossa oleva toteaa kiinnostuneensa samasta sukupuolesta? Miltä tuntuu tulla kaapista omille lapsilleen? Miten ympäristö reagoi?

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – ota siis ihmeessä myös läheisesi mukaan! Outi aloittaa puheensa noin klo 17.30.

Tapahtumassa on oheisohjelmana kylttipaja, jossa voit omia ja/tai tarjottuja materiaaleja käyttäen luoda ja tuunata ikioman kylttisi huomiseen kulkueeseen.

Kahvila pidetään osoitteessa Otavankatu 5, Pori, ja sen järjestävät yhteistyössä Kulttuuripaja Lumo ja Satakunnan Seta ry.

Lauantai 17.8.

Perheiden Pride

Ennen päivän päätapahtumaa eli Pride-marssia Porin pääkirjasto isännöi lasten omaa Pride-henkistä tapahtumaa, jossa lapsille on luvassa muun muassa teatteria, rintamerkkien tekoa ja katuliitutaiteilua.

Samaan aikaan vanhemmuudesta haaveileville sateenkaariperheille on luvassa Sateenkaariperheet ry:n konseptilla ”Miten lapsia tehdään?” -keskusteluhetki kirjaston tiloissa.

Ohjelman aikataulut ovat seuraavat:
Klo 10-12 – Katuliiduilla piirtämistä, työpajoja ja muuta mukavaa puuhaa
Klo 10.15 – lastenteatteriesitys Karhunkeikaus lasten osastolla. Esitys on tarina karhusta ja metsästä. Esiintymässä Sanna-Kaisa Patrikainen
Klo 11.00 – satutunti lasten osastolla
Klo 11.00 – Miten lapsia tehdään? -keskustelutilaisuus perhettä suunnitteleville, kokoontuminen lasten osastolla

Pori Pride 2019 -jatkot

Pori Pride -tapahtumassa pidetään lippu korkealla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta sekä juhlistetaan jo saavutettuja merkkipaaluja. Ohjelmantäytteisen Pride-viikon lauantai-ilta huipentuu Cabaret Discothequen tiloissa, joissa järjestetään Pori Priden viralliset jatkot. Paikalle saapuvat Pride-juhlijat läheltä ja kaukaa. Valitse juomasi vaikka Pride-juomalistasta ja nauti illasta parhaassa seurassa. Matkalla kohti yön pikkutunteja iltaa tähdittävät DJ sekä valovoimaiset live-esiintyjät! Vaihtoehtopoppia tykittää ihastuttava live-bändi Oskarin Gramofoni, upea burleskitaiteilija Poppy Red saa sydämet sykkimään ja juuri uusimman EP:nsä julkaissut EDM-artisti MC Licia vetää keikan ysäripop-hengessä.

Pääsymaksu 9 €, narikka 3 €. Ovet aukeavat klo 22.00 (Discoon) 23.30 (Corona-bilekaraokeen) & 0.00  (Suomipop osastolle). Showtime puolen yön aikaan.

Viralliset jatkot järjestävät Satakunnan Seta ry ja Cabaret Discotheque.

Sunnuntai 18.8.

Kissapiknik

Tervetuloa sateenkaarenväriselle kissanomistajien ja kissaystävien rennolle piknikille Kirjurinluotoon kello 12-14! Tapaaminen on Kirjurinluodon parkkipaikalla klo 11.40! Tule mukaan ja ota karvakaverisi kanssa!

Koira-Pride

Olisiko ihanaa saada oma ihmisen paras ystävä mukaan Pridelle? Etkö uskaltanut ottaa kaveria kuitenkaan marssin ihmispaljouteen ja meluun? Ei hätää! Tule kanssamme sateenkaarevalle Pride-lenkille samanhenkisten ihmisten kanssa! Tutustu uusiin ihmisiin ja kivoihin karvaisiin kavereihin sunnuntaina 18.8. kello 15-17. Tapaaminen on kello 14.40 Kirjurinluodon parkkipaikalla!